Annonse
Vidar Kleppe: Blodig urettferdig bensinpris - Samfunnsmagasinet
Så var det oppgjøret med gjengkriminalitet?
mandag 9. juli 2018
Prysseluskan fikk aldri makt over Pippi
torsdag 12. juli 2018
Show all

Vidar Kleppe: Blodig urettferdig bensinpris

Det er lenge siden Norge hadde normale priser på diesel og bensin. I dag flår den norske staten enhver som befinner seg på norske veier. Staten driver en direkte hensynsløs skatte- og avgiftsinndrivelse. Foto: Sfm.no/Arkiv

Publisert 9.7.2018
Av Vidar Kleppe DEM
Arkivfoto: Sfm.no

Siv Jensen, norsk bensin og diesel er altfor dyr. Denne uken kom nyheten om at pumpeprisen på bensin og diesel er “all time high” med FrP i regjering. Pumpeprisen på bensin er nå på hele 16,70 kroner pr. liter.  Det er blodig urettferdig og totalt unødvendig at vi nordmenn skal måtte betale stadig mer for bensin og diesel pga. noe økt oljepris internasjonalt og krisen i Syria.

Når Norge og Equinor tidligere Statoil som var et langt bedre navn, produserer olje og drivstoff selv på norsk sokkel da burde selvsagt ikke bensin og diesel koste nordmenn mer enn 10 til 12 kroner pr. liter – uansett hvor du bor i Norge. Og uansett hva som ellers skjer ute i verden.

Det bør ikke være vanskeligere enn et Stortings-vedtak for å få dette til. Vi nordmenn flest opplever det som flåeri at andre lands indre konflikter og noe økt oljepris på verdensmarkedet skal bestemme pumpeprisen på nødvendig drivstoff i oljelandet Norge. Nok er nok, og Demokratene sier stopp!