Annonse
Spillene du kan se frem til høsten og vinteren 2020 - Samfunnsmagasinet
God sommer folkens
mandag 15. juni 2020
To sikkerhets-områder som bør tilbake
mandag 22. juni 2020
Show all

Spillene du kan se frem til høsten og vinteren 2020

Publisert 17.6.2020
Pressefoto.

Gled deg til spillhøsten 2020

De kalde høst- og vintermånedene er perfekte for spilling, og det er mange spennende nyheter å se frem til. Vi har tatt en kikk på noen av dem.

Når nettene blir lange og kulda setter inn, er det lite som slår det å sette seg godt til rette innendørs med en flunkende ny spillsamling. Vi skal se på noen av spillene det er størst forventninger til denne høsten og vinteren.

Klang 2

Slippes: fjerde kvartal

Det er norske Tinimations som står bak rytmespillet Klang, og oppfølgeren Klang 2 forventes å bli utgitt helt på tampen av året. Spillet er en blanding av tradisjonelle rytme- og actionspill, og Steam beskriver det som en kombinasjon av Dance Dance Revolution og Ninja Gaiden. Hva som skiller Klang-spillene fra andre konvensjonelle rytmespill, som for eksempel Guitar Hero, er at det ikke kun gjelder å trykke på de riktige knappene til rett tid. Det er rett og slett et rytmebasert plattformspill med retrofuturistisk estetikk, der karakteren Klang beveger seg i takt med musikken og bekjemper fiender. Musikken er forøvrig fra den berømte EDM-produsenten bLINDd.

Klang 2 vil bli utgitt for Nintendo Switch, Windows, Playstation 4 og Xbox One.

Halo Infinite

Slippes: fjerde kvartal

Halo-serien er en enormt populær franchise, og mange venter i spenning på Halo Infinite. De har foreløpig holdt kortene tett til brystet når det kommer til handlingen, men det vi vet med sikkerhet er at Master Chief er tilbake som hovedkarakter. For de som ikke allerede kjenner til serien, er Halo et science fiction- og førstepersonsskytespill, og i Norge ble vi først introdusert for Halo-universet i 2002. I spillene, derimot, befinner vi oss noen hundre år frem i tid.

Halo Infintite skal etter planen lanseres som en del av lanseringen av Xbox Series, en spillkonsoll det er svært høye forventninger til. Spillet blir også tilgjengelig for Windows og Xbox One.

Halo 3: Pensieve av commorancy via Flickr (CC BY 2.0)

Assassin’s Creed Valhalla

Slippes: fjerde kvartal

I Assassin’s Creed Valhalla følger vi Eivor, en viking som reiser fra Norge til England under Kong Alfreds regjeringstid (871 til 886). Mange har kanskje allerede blitt kjent med denne historien gjennom den suksessfulle TV-serien Det siste kongeriket. Handlingen starter i Norge, hvor vi blir vitne til en normal og ganske så fredelig hverdag for vikinger. Deretter går altså ferden til England, hvor Eivor starter et nytt liv blant andre vikinger og angelsaksere. Du kan besøke byer som London, Winchester og selvfølgelig York, og reise på tokt med et langskip som det er mulig å oppgradere underveis i spillet. Nordisk mytologi er også en naturlig del av handlingen, og gir spillet en ekstra spennende dimensjon.

Assassin’s Creed Valhalla blir tilgjengelig for Windows, Stadia, Playstation (4+5) samt Xbox Series X og Xbox One.

Assassin’s Creed av zhouxuan12345678 via Flickr (CC BY-SA 2.0)

Microsoft Flight Simulator 2020

Slippes: fjerde kvartal

Dersom du er i humør for litt lettere underholdning, kan kanskje Microsoft Flight Simulator 2020 være et morsomt tidsfordriv. Spillet har eksistert helt siden 1982, men har faktisk ikke blitt oppdatert siden 2006. Nå er det endelig tilbake i en svært så oppdatert versjon med moderne grafikk. Spillet laster ned satellittbilder og dekker så å si hele verden, og du kan dessuten besøke 40 000 flyplasser og mer enn 400 byer.

Microsoft Flight Simulator 2020 blir i første omgang tilgjengelig for Windows og Xbox One.

Dette er kun en liten del av de mange spillene som skal lanseres i løpet av høsten og vinteren. Du har kanskje flere spill på ønskelisten som skal få deg gjennom den kalde fine tida?