Annonse
Nordmenn får ikke meldt flytting til Norge - Samfunnsmagasinet
Må sette Norge først i disse tider!
søndag 22. mars 2020
Fra Ellinors sylskarpe penn
torsdag 26. mars 2020
Show all

Nordmenn får ikke meldt flytting til Norge

Publisert 24.3.2020. Oppdatert 27.3.2020
Foto: Colourbox

Den som er norsk statsborger og som flytter inn til Norge fra et nordisk land eller fra et land utenfor Norden (EU/EØS), får i dag ikke meldt flytting fysisk da alle publikumsmottak hos Skatteetaten er stengt ned. Man skal normalt melde flytting innen 8 dager. Selv om man har norsk BankId og kan melde inn en rekke andre forhold elektronisk til ulike myndigheter og banker i Norge, så har man dog null muligheter til å få registrert ny bostedsadresse hos Folkeregisteret (Skatteetaten). Det eneste man kan gjøre er å melde inn en postadresse, men det betyr ikke at du da er folkebokført.

I og med at man ikke får folkebokført seg i Norge uten fysisk frammøte, og der tid «må bestilles», men som nå heller ikke er mulig grunnet virusutbruddet, så skaper dette flere problemer for dem det gjelder, og problemet er overhode ikke tenk igjennom av ansvarlige myndigheter eller politikere. Dem dette gjelder kan ikke få tildelt fastlege med de rettigheter det medfører. De får heller ikke registrert en bil, ei heller byttet førerkort, ei heller åpnet ny bankkonto, og grunnet Skatteetaten og de strenge reglene for folkebokføring i Norge. Sfm.no har derfor spurt Skatteetaten hva de vil gjøre med problemet, og all den tid Norge er så godt som stengt helt ned. Vi avventer svar og saken blir oppdatert.

Redaksjonen
Samfunnsmagasinet

Oppdatering 27.3.2020. Sfm.no har fortsatt ikke mottatt svar fra Skattetatens Pressekontor. Det er bekreftet fra etaten at et svar vil komme, men det ble ikke orientert om når det vil foreligge. Red.

Oppdatering 30.3.2020. I en e-post til sfm.no, beklager Skatteetaten at de ikke har kunnet svare på denne saken, og at det vil ta lengre tid. Red.