Utvalg og kommisjoner
fredag 17. juni 2022
Vegetarianarar et ikkje nok frukt og grønt
fredag 24. juni 2022
Show all

NAF tar endelig kampen

Publisert 17.6.2022
Foto: Sfm.no
Av Svein Otto Nilsen

Som mangeårig medlem i NAF og nå sittende i styret i NAF-Midt-Norge er jeg nå glad for at NAF har satt inn støtet for å få senket de rekordhøye prisene som rammer mange – særlig i distriktene. NAF øker presset på regjeringen for å få til avgiftskutt som monner på bensin og diesel.

Det er ingen tvil om at kraftige avgiftskutt ville hjulpet bilistene i en tid hvor økende priser på strøm, matvarer og stigende renter slår hardt inn i privatøkonomien.Hva er det Sverige har bestemt som Norge ikke kan få til?
Sverige har besluttet å gi 1000,- i støtte til hver bileier.

Norge bør se til Sverige og innføre en kontantstøtte nå som prisene er helt ekstreme. Hvorfor kan ikke regjeringen se på veibruksavgiften? Hver bilist med bensinbil vil spare neste fem kroner literen dersom denne avgiften fjernes og dieselbilister vil spare 3,52 kroner per liter. Regjeringen kan også se på trafikkforsikringsavgiften. Staten henter tross alt inn over 13 milliarder kroner fra bilistene hvert år på denne avgiften.

Regjeringen har jo en egen plattform, Hurdalsplattformen. Jeg håper i likhet med NAF at AP-SP regjeringen må ta frem denne plattformen hvor man lovet å kutte avgifter som rammer vanlige folk, slik som drivstoffavgiftene. Det sier seg selv at de må ta kontroll over situasjonen gjennom offensiv bruk av virkemidler.

TAKK NAF.

Annonse