MERKNAD: ALLE RETTIGHETER RESERVERT 1998 - 2017 - SAMFUNNSMAGASINET/SFM.NO
MÅ IKKE KOPIERES ELLER BRUKES PÅ ANDRE NETTSIDER UTEN SKRIFTLIG TILLATELSE. 

 
SERIE I 10 DELER OM ET BARNEHJEMSOFFERS OPPGJØR MED SAMFUNNET OG DE MEDANSVARLIGE.
AV OLE TEXMO

På begynnelsen av 2000-tallet kom det frem opplysninger i flere medier om påståtte overgrep på norske barnehjem tiår tilbake i tid. To tidligere elever beskyldes i BT for å lyve og overdrive hva de har vært utsatt for på Bergens Guttehjem på Garnes tiår tilbake i tid. For å få mer erstatning angivelig. I seg selv ingen umulig tanke, men hvorfor ble nettopp de utpekt som «lykkejegere»?
SERIE I 10 DELER OM JUSTISMORD
AV OLE TEXMO

I denne serien gir vi våre lesere et bedre innblikk i reelle forhold som kan ligge bak et fullbyrdet justismord.
Norge har begått mange justismord gjennom årene. De fleste forbinder justismord med rene straffesaker. Fakta er at justismord også blir begått mot enkeltmennesker i sivile saker, eksempelvis erstatningssaker og saker knyttet til barne- og familieforhold.
SERIE I 10 DELER OM NORSK BARNEVERN
AV OLE TEXMO
Gjennom desennier har norsk barnevern tross bedre vitende begått en rekke alvorlige lovbrudd og myndighetsovergrep mot tusener av norske og ikke norske borgere. Offentlige utredninger og granskinger har bekreftet at så er tilfelle. Likevel ser det ut til at ingen ansvarlig bryr seg. For barnevernets overgrep fortsetter med uforminsket styrke.
SERIE I 10 DELER OM VÅRE DOMSTOLER
AV OLE TEXMO

Våre domstoler har også en oppgave å sørge for at landets borgere og innbyggere er sikret full rettstrygghet i ethvert tilfelle. Ingen skal heller kjenne seg utrygge i sitt møte med norske domstoler.
Slik skal det og bør det være, men slik er det ikke alltid i virkeligheten – dessverre. Og dypt beklagelig. Fakta tilsier at våre domstoler også misbrukes i mange forbindelser
.
SERIE I 10 DELER OM VÅRT DEMOKRATI
AV OLE TEXMO

Med dette innledes en ny serie om ”vårt nye demokrati”. Norge er en relativ ung nasjon, knapt 100 år gammel.
Hvor selvstendige vi egentlig er, både innad og utad, både kan og må diskuteres.
Men vi kan ikke alltid stole på at de etablerte og anerkjente statsmaktene vet hvordan og hvorfor demokrati og ytringsfrihet skal og bør forvaltes
.

 

Samfunnsmagasinet har ikke ansvar for innhold på
eksterne nettsider som det lenkes til.
E-post: post@sfm.no

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
1998 © 2017 Samfunnsmagasinet (www.sfm.no)
Ansvarlig redaktør: Jan Hansen.