ANNONSE OM OSS SKRIV TIL OSS STØTT OSS MENINGER SERIER SØK
 På Internett siden 1.1.1998

Et tverrpolitisk fritt og partiuavhengig magasin for allmenn journalistikk.

Oppdateres for tiden sporadisk.  Redaksjonen   

Slik lurer Høyre i Bergen seg selv og andre!


Bergen 24.5.2016

Av Wilfred Høsteland
Illus.foto: Sveins/Wikimedia


Den planlagte nye godsterminalen i Bergen er for tiden et hett diskusjonstema i byens aviser. Rundt 10 forskjellige alternativer er fremlagt – inkl. å beholde terminalen der den er i dag ved jernbanestasjonen/Nygårdstangen-området. Der skal Jernbaneverket bruke ca. 750 millioner kroner til opprustning – angivelig relativt få år før den skal flyttes!  Slik er det når de har for mye penger å rutte med!

Egentlig er saken en komisk farse.  Ett sted hekker fugler.  Et annet sted er der muslinger i en elv i bydelen Åsane som er fredet. Et tredje sted er det snakk om å ødelegge et stort antall aktive gårdsbruk, og i Hordnesskogen spaserer en del av byrådslederens tilhengere sine søndagsturer – og noen rir.  Skog/turområder  er der i mengder både i Fana og alle andre bydeler i Bergen.  Og i Hordnesskogen trenger man ikke rive et eneste hus!  Og Høyre’s alternativ er å legge godsterminalen på Espeland i bydelen Arna hvor over 100 hus – inkl. et antall nettopp ferdigbygde ,-pluss  landets siste trikotasjefabrikk, - byens eneste fredete lakseelv og byens eneste veteranjernbanelinje – alt dette måtte da raseres!  Høyre’s byrårdsleder  i Bergen, Martin Smith-Sivertsen, sto først frem i Bergensavisen og påsto at der ikke var noen hus innenfor hans foreslåtte område!  Da nevnte fabrikk’s styreleder spurte ham om han noen gang hadde vært på området, svarte han at det hadde han ikke!

Men nevnte byrådsleder er en typisk og følgelig hensynsløs Høyre-leder.  Der Jernbaneverket helst ønsker godsterminalen, i Hordnesskogen i Fana,- (Bergens B(l)ærum!!) – prøver Smith-Sivertsen og hans parti å blidgjøre sine rike partifeller i Fana ved å dytte prosjektet over på en bydel hvor Høyre aldri har stått sterkt.  Og hva så med de 100 husene og trikotasjefabrikken?  Pytt-pytt – det ofrer han så gjerne og argumenterer med at uansett hvor terminalen kommer vil der bli ulemper for noen!  Snakker om kald kynisme!  Og hva mer har denne Høyre-hjernen uttalt?  Jo bl.a. at lakseelven kan legges i rør!!  Og nevnte fredete jernbanelinje og dens veterantog har han ikke nevnt foreløpig – men vi går ut fra at han «driter» i den også!

Jernbaneverket forkastet for mange år siden alternativ Espeland. Hordnesskogen er Fana-kaksenes hellige område – i hvert fall når det snakkes om godsterminalen.  Men vi skal ikke glemme at Arbeiderpartiet og KrF i Bergen vil ha godsterminalen i Hordnesskogen – i samsvar med Jernbaneverkets ønske.  FrP vil ha den på Flesland hvor der også er gode muligheter.  Og nå helt plutselig – midt i kampens hete – graver altså Smith-Sivertsen frem gamle lik som har lagt i forråtnelse i minst 5-6 år!  Nå skal han på denne måten vise sine velgere i Fana at han har vilje til å dytte terminalen inn på et område hvor over 100 hus og en stor arbeidsplass må raseres.  Det gjør ham tydeligvis ikke noe som helst.

Men Byrådet som heldigvis ikke lenger ledes av Smith-Sivertsen – har med klart flertall i Bystyret fremmet Hordnesskogen som det riktige og beste stedet!  Svært mye tyder på at det blir der, og at Smith-Sivertsen og hans blå velgere må bite i gresset – eller i skogen!  Resten av Bystyret – med AP i spissen – har for lengst innsett og gitt uttrykk for at man ikke kan ofre over 100 boliger og en stor fabrikk for en ny godsterminal.  Det er bare Høyre i Bergen som ikke forstår det. De er seg selv nok.
 

 

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
1998 © 2015 Samfunnsmagasinet (www.sfm.no)
Samfunnsmagasinet har ikke ansvar for innhold på
eksterne nettsider som det lenkes til.
Ansvarlig redaktør: Jan Hansen.
E-post:
post@sfm.no

Driftes av