ANNONSE OM OSS SKRIV TIL OSS STØTT OSS MENINGER SERIER SØK
 På Internett siden 1.1.1998

Et tverrpolitisk fritt og partiuavhengig magasin for allmenn journalistikk.

Oppdateres for tiden sporadisk.  Redaksjonen   

Kjell Einar Nilsen i Odda kommune går hardt ut mot sitt gamle parti "Demokratene i Norge"
At ledelsen nå retter blikket mot Kjell Arne Sellæg grunnet Partilovnemndas
politianmeldelse av Demokratene i Norge, er ufattelig all den tid han hverken har vært kasserer eller regnskapsfører.


Til Samfunnsmagasinet
ved ansvarlig redaktør.

Odda den 24.5.2016

Av Kjell Einar Nilsen
Kommunestyrerepresentant
Moderatene Odda.
Foto: Moderatene

Det er med sjokk og vantro jeg leser om politianmeldelsen av Kjell Arne Sellæg. Jeg har i mange år vært medlem av Demokratene og kjent Kjell Arne som en redelig og hardtarbeidende person. Han skaffet partiet ca. 800 000 kroner i bingoinntekter og bidrog i 2009 til å gjøre organisasjonen landsdekkende. Hans dyktighet medførte dessverre misunnelser og ryktespredning i miljøet, en ryktespredning som har pågått i nesten 6 år og som har gått hardt ut over Kjell Arne og hans familie.

Personlig kom jeg inn i Demokratens sentralstyre i 2013 og sammen med tre andre sentralstyremedlemmer oppdaget vi rot i regnskapene, men partiets øvrige ledelse tok ikke våre anmerkninger på alvor. Følgen ble at Partilovnemnda har politianmeldt Demokratene i Norge for mulig underslag, og partiet har mistet all statlig stemmestøtte.

Panikken ser ut til å spre seg i organisasjonen, og jakten på en syndebukk er i gang. At partiets ledelse nå retter blikket mot Kjell Arne, er ufattelig all den tid han hverken har vært kasserer eller regnskapsfører. De tall ledelsen opererer med eksisterer ikke og skal visstnok ha sitt utspring fra regnskapene i 2010 og 2011. Dette er regnskaper som er blitt godkjent av landsmøte og har derfor ikke noe med Partilovnemndas politianmeldelse å gjøre i det hele tatt.

Problemene ligger i 2012 og 2013 regnskapene, og som fire av oss i sentralstyret oppdaget våren 2013.

Redaktørens merknad: Undertegnede ansvarlig redaktør for sfm.no, var personlig tilstede under hele landsmøte til Demokratene i Norge i Stjørdal i april måned i 2012. Jeg kan personlig bekrefte at landsmøte valgte Kjell Arne Sellæg som partileder til applaus. Det skjedde etter at Vidar Kleppe hadde valgt å gi seg som partleder. Vidar Kleppe uttalte da at Sellæg var " en hedersmann". På det aktuelle landsmøtet var det også en del turbulens, noe NRK Sør-Trøndelags tilstedeværende tv-team kan verifisere om nødvendig. Det var nær kommet et skandaleoppslag på NRK under landsmøte, men det fikk sfm.no stoppet da heller ikke sfm.no var interessert i en skandale som kunne ramme uskyldige.

Jeg kan også bekrefte at Kjell Arne Sellæg ikke lenge etter ble drapstruet av en fraksjon i partiet. (Undertegnede mottok også drapstrusler kort tid etter). Videre kan sfm.no bekrefte at regnskapene for 2010 og 2011, av landsmøte ble slått sammen og godkjent samlet. Det er derfor også for sfm.no helt ubegripelig at det nåværende sentralstyre for Demokratene i Norge, i år 2016 kan opptre så uansvarlig når de anmelder en ikke-kasserer og ikke-økonomiansvarlig til politiet for bl.a. underslag. Her har tydelig flere amatører vært på ferde. Red.
 

 

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
1998 © 2015 Samfunnsmagasinet (www.sfm.no)
Samfunnsmagasinet har ikke ansvar for innhold på
eksterne nettsider som det lenkes til.
Ansvarlig redaktør: Jan Hansen.
E-post:
post@sfm.no

Driftes av