ANNONSE OM OSS SKRIV TIL OSS STØTT OSS MENINGER SERIER SØK
 På Internett siden 1.1.1998

Et tverrpolitisk fritt og partiuavhengig magasin for allmenn journalistikk.

Oppdateres for tiden sporadisk.  Redaksjonen   

Hvor vil sensuren i norske medier ende?
Politikerne snakker også varmt om ytringsfriheten samtidig som visse lover endres og muntlige anmodninger "å holde munn" innen visse områder har blitt hørt oftere de siste årene.


Bergen 17.5.2016

Av Wilfred Høsteland
Illus.foto: Colourbox.com
 

Temaet har vært oppe en rekke ganger her i Samfunnsmagasinet.  Men det synes klart at dette temaet – med kritikk overfor mediene – ikke er populært i landets aviser.  Redaktørene snakker ofte varmt om å verne om vår ytringsfrihet.  Men det blir mer og mer løse fraser som ikke blir praktisert.  Politikerne snakker også varmt om ytringsfriheten samtidig som visse lover endres og muntlige anmodninger «å holde munn» innen visse områder har blitt hørt oftere de siste årene.

Bergensavisen er fortsatt blant dem som kaster visse kritiske leserbrev i papirkurven.  Men i mange tilfeller har de samme tendensen som Bergens Tidende; - Det spørs hvem som skriver det – trynefaktoren er altså også en betydelig faktor!  For Bergens Tidende er visse posisjoner i samfunnet tungtveiende for at deres innlegg trykkes.  Visse navn innen universitet, næringsliv, etc. prioriteres klart.  «Fint» skal det jo være, uansett hvor kritikkverdige en del av deres innlegg har vært!

I Bergensavisen bør man i første rekke tilhøre venstresiden for å ha garanti for at innlegg kommer på trykk.  Medlemmer av AP og andre mer eller mindre lyserøde (og mørkerøde) har en klar fortrinnsrett i avisens spalter. Hets mot jødene og kristendommen er «in» i Bergensavisen i første rekke «takket» være en viss fast spaltist som for øvrig nylig fikk 3-4 tosiders innlegg på trykk om sin reise på det røde paradiset Cuba. Det er også godt stoff der i gården!

Undertegnede har i løpet av de siste månedene sendt innlegg til Bergensavisen om følgende temaer, som tilsynelatende ikke faller i god jord:  Kritikk mot at det såkalte regnbueflagget for homsene skal heises på kommunens flaggstenger ved Rådhuset under «homoparaden» i juni.  Så vidt vites er det ikke tillatt i følge flaggloven å misbruke offentlige flaggstenger for spesielle interessegrupper. Men nå har vi dessverre fått et rødgrønt Byråd igjen, så da betyr ikke slike reglementer noe, ser det ut til.  Kanskje der er en del «skjeive» også der….?

Jeg har også sendt inn kritikk mot den pågående hotell-streiken – mot at sykehotellet ved Haukeland sykehus også ble tatt med, og slik rammet mange alvorlig syke mennesker som trengte kontinuerlig pleie der.  Det var heller ikke aktuelt stoff for Bergensavisen!

Og man skal ikke sende inn berettige korreks eller annen kritikk mot avisenes faste spaltister.  Slikt stoff går rett i bøtten!

Kritikk mot innvandrer-systemet og den løsslupne og naive innvandringspolitikken er heller ikke stoff som blir trykket.  Støtteinnlegg for Israel/jødene, har lenge nærmest vært tabu i nevnte avis.  Men grov kritikk mot Israel/jødene er «godt» stoff!   Mye mer kunne nevnes.  Jeg tar med til slutt følgende:  Et innlegg hvor jeg tok opp «mysteriet» om hvordan venstresiden gjennom årene har klart å plassere nazismen på ytterste høyre fløy når den vitterlig hadde sitt opphav i nasjonal-sosialismen.  De tåler ikke å høre – eller tør ikke å trykke – tanken om hvordan en gren av sosialismen finurlig er penset over på feil side – noe venstresiden utvilsomt gjorde for å renvaske seg selv.  Det ville jo være fatalt å ha sitt utspring både i kommunismen og nazismen!!    Slike tanker er også tabu i Bergensavisen!

Jeg – og mange med meg – spør bare:   Medie-ensuren øker stadig og jevnt.  Hvor vil sensuren ende??
 

 

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
1998 © 2015 Samfunnsmagasinet (www.sfm.no)
Samfunnsmagasinet har ikke ansvar for innhold på
eksterne nettsider som det lenkes til.
Ansvarlig redaktør: Jan Hansen.
E-post:
post@sfm.no

Driftes av