ANNONSE OM OSS SKRIV TIL OSS STØTT OSS MENINGER SERIER SØK
 På Internett siden 1.1.1998

Et tverrpolitisk fritt og partiuavhengig magasin for allmenn journalistikk.

Oppdateres for tiden sporadisk.  Redaksjonen   

 

Eiendoms-avgiften er umoralsk!
Når et hus blir bygd, tar Staten 25% av prisen i moms. Altså ¼ av husets byggeomkostninger.

 
Bergen 8.5.2016

Av Wilfred Høsteland
Illus.foto: Colourbox

Utover selve eiendomsskatten, så betaler man avgifter for feiing, søppeltømming og vannavgift. Og man betaler unødvendig dyr strøm – hvor minst halve avgiften går til Staten. Det aksepteres vel av de fleste. Men når man i tillegg skal straffes for å eie huset som man har betalt dyrt for, da er det hele nasjonen burde sette foten ned! Men Ola Dunk finner seg tydeligvis i hva som helst, og stemmer inn igjen de samme avgifts-jegerne valg etter valg, og fortsetter deretter klagingen.

Et spesielt folkeferd

Det må jo være et ytterst spesielt folkeferd. Partier som dukker opp som protester mot galskapen, og tilbyr å fjerne alle meningsløse og urimelige avgifter, - blir neglisjert. Man hører gang på gang det komplett idiotiske argumentet at «det er jo ingen vits i å stemme på slike små partier som likevel ikke får noen makt!» Nei, så lenge folk har en slik meningsløs innstilling, forblir de beste partiene små! Det er en logikk som er så enkel at den ikke behøvde å nevnes.

I et demokrati som Norge, sies det at folket velger inn sine representanter. Rett oversatt betyr det at de velges inn som våre tjenere. Disse ofte maktsyke individene lager sine politiske programmer, som selvsagt aldri har noe negativt og upopulært på trykk. Men i disse bakhodene vet de at de ikke vil følge alt de har lovet. De tar ikke fem flate øre for å dolke sine håpefulle og tillitsfulle velgere i ryggen når de har fått sine taburetter og solide lønninger og pensjoner sikret. Da er ikke velgerne lenger interessante.

Vettløs politikk

I Bergen ble eiendomsavgiften avskaffet for noen år siden under feiring med kake i Rådhuset. Men de samme politikerne har aldri klart å holde den kommunale økonomien under forsvarlig kontroll. Det gjelder både kombinasjonen Høyre/FrP og Arbeiderpartiet m/værhanefølget. Skoler forfalt til nærmest rønnenivå, og noen måtte rives. Andre måtte rehabiliteres til omtrent samme kostnad som det ville koste å bygge en ny. Bykassen nærmet seg bunnivå, og noe måtte gjøres. For etter at eiendomsskatten ble avskaffet, ble det igjen innført. En totalt uforståelig handling;- alle vi andre skulle værsågod – under tvang – dekke politikernes vettløse økonomiske politikk! 

Så fant det nye Byrådet i Oslo på å innføre eiendomsskatt. Og alle vet at absolutt alle som er så syndige å eie sitt eget hus og hjem – er helt i mot noe slikt. Fordi det er urimelig og direkte umoralsk! Vi som eier et hus skal altså dekke politikernes tabber. Selv slipper de fri. Men likefullt er de angivelig pro forma valgt av oss som blir ranet av dem etter valget! Var det noen som snakket om politikerforrakt? Dette er vel det aller beste eksemplet på en årsak til nettopp det!

Andre må få prøve seg

Folk flest tror tilsynelatende at valget står mellom to onder – Høyre/FrP og AP/SV – begge fraksjoner med upålitelige værhanepartier som KrF og Venstre som et skiftende haleheng – så langt det passer dem når de øyner makt og innflytelse! Nå må folk etter hvert begynne å våkne og forstå at der finnes andre alternativer som nå bør få prøve seg – blant dem er Moderatene. Jeg vil anbefale alle å lese deres program og deretter gi dem en fair sjanse ved de neste valgene! Å leve videre under de tradisjonelle partienes fremferd og avgiftsgalskap, fører til mer fattigdom blant dem som har lite fra før. Kort sagt: Det skal ikke koste noe ekstra å eie sitt eget hjem!  Det er betalt, og det er vårt – ikke mislykkete politikeres!
 

 

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
1998 © 2015 Samfunnsmagasinet (www.sfm.no)
Samfunnsmagasinet har ikke ansvar for innhold på
eksterne nettsider som det lenkes til.
Ansvarlig redaktør: Jan Hansen.
E-post:
post@sfm.no

Driftes av