ANNONSE OM OSS SKRIV TIL OSS STØTT OSS MENINGER SERIER SØK
 På Internett siden 1.1.1998

Et tverrpolitisk fritt og partiuavhengig magasin for allmenn journalistikk.

Oppdateres for tiden sporadisk.  Redaksjonen   

 

En helt avsporet russetid!
Hvorfor må disse rødkledde (og av og til blå) gå helt av hengslene, bare fordi de er ferdige med videregående?


Bergen 3.5.2016

Av Terje Haugom, adjunkt
Illus.foto: Wikipedia

Til dagen leser vi om hjernedøde russ som begår uakseptable handlinger, som å teipe en 14-åring fast til et tre, for så å dynke ham med øl og urinere på ham, voldtekter, russ kaster stein oppi en barnevogn der babyen så vidt unngår å bli livstruende skadet, russe-busser med djevelsk høyt lydnivå på stereoanlegget, fyll og spetakkel, idiotiske målsettinger for «russe-knuter», osv. osv.

Hvorfor må disse rødkledde (og av og til blå) gå helt av hengslene, bare fordi de er ferdige med videregående? Vi godt voksne har vært unge en gang, vi også, - men det kan ikke erindres at vi drev med slik pøbel-oppførsel, selv om vi var ferdig på gymnaset! Man skulle jo videre i sin utdannelse, og det å være ferdig med gym./vg. var jo bare et steg på veien. Dagens russ – de aller fleste – innbiller seg at de er konge, alt er tillatt, og drit og dra osv.! Politiet bør ikke nøle med å statuere eksempler som svir! Slike pøbelstreker kan faktisk være forstadiet til terrorisme… Dvs. dersom de ikke snarest tar til vett!

Vitenskapen har slått fast at i ten-årene gjennomgår hjernen en radikal omforming og utvikling. På dette stadium har de fleste tenåringer en atferd og vurderingsevne som mennesker med alvorlig hjerneskade, inntil bitene omsider faller på plass igjen, og begrepet «voksen» er etter hvert fortjent. Russ med utagerende, voldsom og udisiplinert atferd, ser ut til å slite med et enda sterkere og forlenget syndrom, hvor hjernen fremdeles er på bærtur! Men – det er nok håp for de fleste! Dog ikke alle!
 

 

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
1998 © 2015 Samfunnsmagasinet (www.sfm.no)
Samfunnsmagasinet har ikke ansvar for innhold på
eksterne nettsider som det lenkes til.
Ansvarlig redaktør: Jan Hansen.
E-post:
post@sfm.no

Driftes av