ANNONSE OM OSS SKRIV TIL OSS STØTT OSS MENINGER SERIER SØK
 På Internett siden 1.1.1998

Et tverrpolitisk fritt og partiuavhengig magasin for allmenn journalistikk.

Oppdateres for tiden sporadisk.  Redaksjonen   

Sett med Ellinors øyne!

 
Molde 24.4.2016

Av Ellinor Nerbø

Har Erna fått "blendingsbrillerpå"?

Under siste verdenskrig fikk alle husstander i Norge noe de kalte for blendingsgardiner, men i dag har nok statsminister Erna Solberg tatt på seg blendingsbriller som virker på samme måten. Disse brillene gjør at hun ikke ser at arbeidsledigheten går lukt til himmels..  Det nytter ikke å stå i et landsmøte å ignorere dette for å si at "det tilkommer jo også nye arbeidsplasser".  Det er ingen trøst for alle dem som har mistet sin arbeidsplass, Erna!!   Regjeringen ser ut til å ikke ha noen plan for hvordan man skal tilføre flere arbeidsplasser.  Vel er det slik at for noen ti-år siden var arbeidsledigheten opp mot 200000, men det er noe merkelig at slikt kommer i økende tempo for hver gang at Høyre er i posisjon?? Man kan nesten tro at Høyre spiller et monopol-spill der det skal spares mest mulig, og at selv forsvaret skal være så labert som mulig. Helsevesenet vårt er det like dårlig stilt med. Selv i Spania har man det litt bedre kan det se ut til, for der har man leger på hvert et eneste apotek om det skulle feile noen aldri så lite, har jeg fått vite.  Når nordmenn som ikke får fullgod nok behandling for svært alvorlige sykdommer må til Spania for å bli friske, da har ikke Norge så mye å skryte av!! Det hele virker da som en diger bløff!! Men bløff og bedrag er visst et møst det i disse Paradistider, for de største bløffmakerne har god trening i den slags i de store "etablerte partier" har jeg skjønt.... de små skal bli store og de store skal bli enda større..REGIONER. Snakk om å tenke stort, og kreve gehør for store VYER???

Posten som forvritrer!


Posten Norge som det nå heter hadde ett "slagord" i gamle dager. "Posten skal frem" het det da. Min nå gamle avdøde nabo en gang i tiden sa det slik: Posten vil aldri legges ned. Hva skjer nå da?? Post-tjenester forsvinner litt etter litt. Snart blir det vel som i eldgamle tider at man huler ut førti cm lange passe lange (etter hva man trenger) trepinner i ulik tykkelse for å selv be "kurerer" å frakte meldinger dit de skal?? Disse kalte man for "budstikker", altså man fraktet nyheter til den man ville på denne måten. Kanskje dette blir postens nye "oppfinnelse"?? Eller blir dette som den gang, folket selv som må ta i bruk .

E6 i nord og transportplanen

Det er nok mange plasser langs E6 i Nordland som sårt trenger en "ansiktsløfting". I all den tid man har kjørt denne strekningen så har det litt om litt blitt litt bedre og bedre med årene men det gjenstår mye før man kan si at man er helt fornøyd. E 6 skal jo være vår hovedåre fra sør til nord, men flere steder ser denne ut som om man kjører på en kjerrevei. Hvem har ansvaret om det ikke er "veiministeren" Solvik Olsen?? Jeg har lagt merke til strekningen fra Saltfjellet og til avkjøringen til Rognan som noen steder hadde hatt godt av litt oppgradering. Fra Sørfold til Kråkmo og helt til Innhavet samt at Ulvsvågskaret burde fått sitt av veimidlene er helt på sin plass. men denne gangen også så falt Ulvsvågskaret tunell i fisk..... Hvor lenge skal denne vente??  Kan Solvik Olsen gi svaret??

Forsvars-Norge på vei utfor stupet
 
Fra før har vi et forsvar som knapt kan klare å forsvare en gate i Oslo. Nå skal Forsvarsminister Søreide ta vekk 1500 soldater til. Hva tenker man på i disse terror-tider? Vi har naboer i øst som rasler med sablene og provoserer så mye de kan. Det har siste tiden vist både i Norske områder og langs våre naboers kyst. Jeg er enig med de som taler for at opprustning i nord er høyst på sin plass, men hvordan vil Søreide legge til rette for det når helhetsforsvaret vårt nesten er nede for telling slik det er gjort uttrykk for. Riktignok så skal Ørland flystasjon graderes opp for å motta de nye flyene vi skal ha, men hvor mange blir det?? Blir det færre enn man skulle  og hvorfor blir dette slik når man i utgangspunktet skulle hatt flere?? De nye har så høyt støynivå at beboere i nærheten ser ut til å måtte føle en slags "tvangsflytting" selv på selvstendig grunnlag. Hvem skal ut med eiendomserstatning i så måte?? Forsvaret har vel ikke råd, hvem er da ansvarlig for det?? Vi skal jo så absolutt være "verdensmestere" i "bortekamp" men her hjemme ser det ikke ut for å være så fryktelig nøye, for å vinne en "hjemmekamp" blir vel å regne som et tapsprosjekt...Skal Norge selges til spottpris???? Eller har man tenkt å gi det bort GRATIS???

Umenneskelig behandling av Breivik?
 
Kan det være mulig at ABB har fått en "umenneskelig behandling" så må man vel også kunne spørre om hva som DA kan være umenneskelig behandling som barnevernsbarna får?? DA bør norsk dommerstand også lese LITT mellom linjene når barnevernssaker går for retten og det bak "lukkede dører"?? Slik jeg ser dette så foretar norsk barnevern både psykisk smerte som straffeloven omtaler overfor flere tusen barnevernsbarn årlig. Kan dette også kalles for umenneskelig behandling kjære dommerstand??  At barnevernssaker foregås "bak lukkede dører" betyr n ok at man farer med lysskye virksomheter og derav ikke får kjørt sakene åpne nok fordi man har "sensitive opplysninger" for øvrig rett nok, men når det likevel gis medhold til offentlig part selv om der fremkommer uærligheter fra tjenesten så ser det ut for at denne tjenesten er mer "hellig" enn dem som angripes hardere enn i sammenligningen med ABB hva gjelder menneskerettigheter. DET gir oss en stor flau smak i munnen... I disse sakene betyr ikke beviser for uskyld for foreldre-siden ett eneste dugg!! I de fleste tilfellene så er man FORHÅNDSDØMT!!

Et overdrevet rykte
 
For få år siden fikk jeg en telefon fra en far som hadde blitt degradert som far uten at årsak til det var begrunnet. Etter å ha vert "barnløs" i noen år så fant denne faren ut at han skulle ut på en "reknogoseringstur" for å se om det kunne være noen interessante elementer man kunne ta tak i. Dette var på selveste 17.mai. Midt i 17-mai-feiringen der festlighetene foregikk, kom denne faren i prat med en som kjente til fosterforeldrene der hans barn var innkvartert. Da fikk far en noe selsom opplevelse, han fikk vite at det hadde vert snakket om at faren til barna skulle være død fire år tidligere og at mor skulle ha reist hjem til det landet hun kom fra. Naturlig nok var det dette som var årsaken til at da jeg hadde faren på telefonen sa han:"-Du lurer vel på hvorfra jeg ringer, det skal visst være fra det hinsidige det"... Jeg måtte vel spørre om han hadde noen "mangler ett eller annet sted", men så kom forklaringen.  Dette skulle kommet fra både barnevern og fosterhjem ,og at folk hadde blitt grundig lurt. Underveis i hans samtaler med personer i området de barna bodde, gjorde han ingen tegn til å si så mye om seg selv, før han hadde fått ut det han ville høre, før han gav seg til kjenne, og den personen han hadde snakket med ble naturlig nok  meget betenkt. Hadde jeg vert den personen så hadde nok også jeg blitt det. Hvem ville ikke blitt det?? Så at man farer med lysskye virksomheter innen norsk barnevern er det ingen som helst tvil om!!

Hornes "hjelpearbeid"
 
Kjære deg Solveig Horne, du går jo rett i strupen på alle dem som prøver å hjelpe der ditt departement lukker øynene kjære  deg. Du skal opprette en egen nettside som skal hjelpe sa du, men det vil slettes ikke hjelpe, heller FORVERRE for dem som rammes av offentlig "utroskap" hva gjelder norsk lov. Det er nesten legitimt å spørre om hvem det er som har tatt frem "sin bibel" og omvendt deg?? Jeg aner konturene av hvem dette er. Dette du uttalte er et forsøk på å "slå beina under" dem som hver eneste dag prøver å være medmenneske.  Da ser dine uttalelser for meg ut som om du undergraver hva enkelte prøver å redde ut av en statlig handelsstand som det ser ut for at du forherliger?? Har du glemt John Alvheim og hans ti bud?? Slik som jeg anser ditt departement så når ingen av dere han til ankelen , ikke til kanten av hans stortå heller!! Skal dette være takken for det arbeidet han la ned i sin tid som FRP,er???? Jeg bare spør, og er meget bekymret for dem som tar kontakt med det som du nå syns å opprette!!!
 
 

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
1998 © 2015 Samfunnsmagasinet (www.sfm.no)
Samfunnsmagasinet har ikke ansvar for innhold på
eksterne nettsider som det lenkes til.
Ansvarlig redaktør: Jan Hansen.
E-post:
post@sfm.no

Driftes av