ANNONSE OM OSS SKRIV TIL OSS STØTT OSS MENINGER SERIER SØK
 På Internett siden 1.1.1998

Et tverrpolitisk fritt og partiuavhengig magasin for allmenn journalistikk.

Oppdateres for tiden sporadisk.  Redaksjonen   

 

Hvordan går det med sonderingene?
Enda en gang stilles spørsmålet - for det hersker liten eller ingen tvil: Politiske partier er det nok av.


Halden 24.4.2016

Av Thorbjørn Andersen
Foto: Colourbox

Representanten for et av de mange småpartier skrev følgende like etter et lokalvalg: ”Nok et lokalvalg er over, og i de fleste kommuner er posisjonene for de neste fire årene ferdig behandlet”. (Samfunnsmagasinet, 16.10.2011.) Vedkommende etterlyste et sentrumsparti, bestående av noen navngitte partier – og avsluttet slik: ”Hvis de nevnte partier slår seg sammen, vil man stille langt sterkere”.

Mitt spørsmål: Hva er hensikten? (Jeg spør, fordi de mange uttalelser som hittil er sett og blitt hørt i forbindelse med det kommende, og viktige valget i 2017 - ikke gir avklaring på noe som helst, bare mer kaos i denne forvirringens tid). Dersom hensikten er å fjerne galskapen (les: sosialismen - uansett farge) – kreves det imidlertid mange tiltak, reformer og omstillinger som er særdeles gjennomgripende. Er vi forberedt til det? Tenk etter!

Som representant for hjemmesittere i årevis, vil det derfor være greit å få et svar i klartekst på spørsmålet i overskriften. Da vil folk få noe å tenke på og forholde seg til. Det må imidlertid være et skikkelig svar. Ikke svada eller forsøk på forførende retorikk, Det vil bare forlenge galskapen som har vart mer enn lenge nok. Lesere må nå Innse følgende: Også krefter som tapte 2. verdenskrig – er på ferde igjen. Denne gang for å ”vinne freden”? Og dette utføres i demokratiets og frihetens navn. Raffinert planlagt og utført. Det skal de ha! Men – bør fremgangsmåten bli akseptert av oss andre borgere?? Med andre ord: Det forventes nå et forslag til en norsk, fornuftig, demokratisk og tidsaktuell helhetsløsning basert på Grunnlovens intensjoner for borgere i Norge. Alt annet er av liten eller ingen interesse. Et klart formulert Prinsipp- og Økonomisk handlingsprogram må fremlegges.

Spørsmålet i overskriften går denne gang til enda flere avisredaksjoner - med håp om å få spalteplass. Og et svar. Også potensielle velgere har krav på det, etter min mening. Det handler altså om norsk nytenkning - i klare og folkelige ordelag. Derfor bør spesielt potensielle velgere ha nytte av fakta omkring den galskap som har foregått gjennom lang tid. Galskapen er riktignok gjennomført i demokratiets navn, men har ført til alt annet. Det har blitt et dilemma for mange, takket være det store bedraget som kjennetegner statssosialismen - enten den betegnes nazisme eller kommunisme. ( Det blir jo ett fett. Eller om man vil: Hipp som Happ). Diktatur er diktatur – uansett farge og navn.

 

 

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
1998 © 2015 Samfunnsmagasinet (www.sfm.no)
Samfunnsmagasinet har ikke ansvar for innhold på
eksterne nettsider som det lenkes til.
Ansvarlig redaktør: Jan Hansen.
E-post:
post@sfm.no

Driftes av