ANNONSE OM OSS SKRIV TIL OSS STØTT OSS MENINGER SERIER SØK
 På Internett siden 1.1.1998

Et tverrpolitisk fritt og partiuavhengig magasin for allmenn journalistikk.

Oppdateres for tiden sporadisk.  Redaksjonen   

 

- Rydd opp eller kom dere vekk!

 
Molde 19.4.2016

Av Ellinor Nervø
Arkivfoto: JH Media
 

Dette var deler av tordentalen til en Bjørn Berg under demonstrasjonen foran Stortinget den 16 april. Denne kraftsalven var rettet mot Solveig Horne i BLD. Men den kunne også like gjerne vert rettet mot barnevernet og nettverket slik jeg ville ha uttrykket meg. Jeg er noen ganger smått innom denne avisen "FONTENE", og jammen ser jeg ikke at disse som skriver der renner over av "uskyld" i denne "fontenen", men hvor blir det av "badevannet"? Antar at de ser at det i hvert fall ikke er noe drikkende vann. Jeg ville ikke "badet" i det heller. Ser også der at kritikk ser man på som "usunt" men svelger nok litt av den til sist, under tvil.

Det var litt synd at jeg ikke denne gangen hadde anledning til å delta, men det kommer vel flere anledninger om ikke så lenge??  Mine "forberedelser" er allerede i gang de, og jeg tenker at "noen og enhver" kommer til å høre en del konsonanter de får vansker med å svelge. Idette bladet Fontene fokuserer de bare på "oppdrager-volden" som ikke er helt slik den skal da men. Det nevnes ikke med ett ord deres egen "OPPDRAGERVOLD" som har mange elementer i seg, hvor norsk lov brytes hver eneste dag? Tilfeldigheten har i alle fall på vegne av saken som utløste denne demonstrasjonen, blitt slik at disse barnas besteforeldre hadde jeg besøk av i fjor sommer FØR man visste at denne saken ble til. Mitt førsteinntrykk av familien er gode rettskaffende mennesker som ikke for mitt vedkommende så ut for å være voldsforbrytere?!

Helt vanlige mennesker som andre som er medlemmer i pinsemenigheten, kjenner en del pinsevenner, og kan  ikke forstå at de er verre mennesker enn alle oss andre. Men noen få mennesker foretar nok noen feilvurderinger man kanskje skulle tenkt litt mer over. For noen har egen oppdragelse man har fått, få noen fortrinn man burde tenke over. Denne saken har nok ikke så fryktelig mye av begrepet vold slik man forstår "vold" og da kan dette misforstås også og misforståelser er jo barnevernet kjent for å bevisst mene i sin tro på at den jobben DE gjør er bedre enn hva noen andre er i stand til å klare?

Det som jeg derimot ble noe betenkt over var at Pastor Jan Åge Torp stilte opp, om jeg skal si hva jeg mener om akkurat det, men tanke på hva som fremkom i NRK for kort tid siden under programmet Debatten. Da steilet jeg når hans sønn fremkom med noen avsløringer omkring "oppdragelsen" av egen sønn. Men å demonstrere mot både tankemønster og handlingsmønster hos norsk barnevern er helt på sin plass, og bør fortsette i en enda større skala, helt til man skjønner at man må rydde opp eller se til å komme seg vekk, selv om DET sitter langt inne!!

 
 

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
1998 © 2015 Samfunnsmagasinet (www.sfm.no)
Samfunnsmagasinet har ikke ansvar for innhold på
eksterne nettsider som det lenkes til.
Ansvarlig redaktør: Jan Hansen.
E-post:
post@sfm.no

Driftes av