ANNONSE OM OSS SKRIV TIL OSS STØTT OSS MENINGER SERIER SØK
 På Internett siden 1.1.1998

Et tverrpolitisk fritt og partiuavhengig magasin for allmenn journalistikk.

Oppdateres for tiden sporadisk.  Redaksjonen   

 


NATO-base i Finnmark!
Det er ingen tegn som tyder på umiddelbare krenkelser av norsk territorium i Finnmark på det nåværende tidspunkt.


Øyer/Bergen 16.4.2016

Av Kjell Arne Sellæg, partileder i Moderatene (MOD). 
Terje Haugom, politisk kommentator for Moderatene (MOD)
Illus.foto: Colourbox

Enhver nordmann som elsker sitt land og følger med i hva som skjer i verden, har fått med seg at Russland øker sine aktiviteter i nord-områdene sine. Det er ingen tegn som tyder på umiddelbare krenkelser av norsk territorium i Finnmark på det nåværende tidspunkt. Men – russiske myndigheter er fullt klar over at det norske forsvaret lider av underernæring for tiden, noe som absolutt bør være til bekymring for Norge så vel som for NATO.

Det tverrpolitiske partiet Moderatene (MOD) er opptatt av at Norge skal være et trygt og godt land å bo og leve i. Uansett hvor i vårt langstrakte land. For at følelsen av trygghet skal kjennes ekte, forutsetter vi at vi har et sterkt, oppegående og slagkraftig forsvar – til lands, til vanns, og i luften. Det vil også virke avskrekkende på fremmede makter som rasler med sablene, og har tanker om – ved den gitte anledning - å utvide sitt territorium.

MOD retter søkelyset på det faktum at Norge er et viktig NATO-land. Tilstedeværelse av stående NATO-styrker i Finnmark, inklusive amerikansk bataljon med spesialtropper og nødvendig utstyr, vil kunne være en meget god forsikring for den frihet og fred vi alle vil nyte godt av. En utvidelse av basen på Bardufoss i Troms kan også være et alternativ i vårt nord-område. Poenget er å få etablert en slagkraftig NATO-base i nord, som effektivt vil kunne stanse ethvert forsøk på intervensjon fra øst. MOD henstiller til NATO-sjef Stoltenberg og ledelsen i Forsvaret om å vurdere vårt velmente og seriøse forslag!

 

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
1998 © 2015 Samfunnsmagasinet (www.sfm.no)
Samfunnsmagasinet har ikke ansvar for innhold på
eksterne nettsider som det lenkes til.
Ansvarlig redaktør: Jan Hansen.
E-post:
post@sfm.no

Driftes av