ANNONSE OM OSS SKRIV TIL OSS STØTT OSS MENINGER SERIER SØK
 På Internett siden 1.1.1998

Et tverrpolitisk fritt og partiuavhengig magasin for allmenn journalistikk.

Oppdateres for tiden sporadisk.  Redaksjonen   

 

Uredeligheten blant politiske gjengangere!
Millionærer er ikke hevet over norsk lov, og Moderatene mener at handlinger, som å gjemme vekk penger i skatteparadis for å unndra skatt, må få politisk og strafferettslig konsekvenser.


Trondheim 13.4.2016

Ann-Kristin Johansen
Partisekretær og fylkesleder
Moderatene Sør-Trøndelag

Uredeligheten blant gjengangere på Stortinget er nå så stor at det må være betimelig å spørre om de er klar over at det er det norske folk som betaler lønnen deres.

De som sitter på Stortinget er folkevalgte politikere som er valgt inn for å tjene det norske folk og landet vårt på best mulig måte. Så langt vil jeg gi dem stryk.

Stortingspresidenten ikke bedre 

Den ene etter den andre overraskelsen kommer frem. Se bare Stortingspresidenten som sitter ved landets høyeste instans, nest etter kongen! Stortingets eget regelverk sier klart og tydelig at de forplikter seg til å oppgi ekstrainntekter, noe han ikke har gjort. Det de nå holder på med er virkelig kritikkverdig! Det er jammen på tide at de følger sine egne regler.

Han sier han legger seg flat, men hvorfor legger han seg flat?- fordi han er tatt på fersken?

Vanlige borgere må betale skatt, både middelklassen og trygdede som lever fra hånd til munn. De er med på å holde liv i det fine borgerskapet ved å kjøpe deres varer og tjenester. For hva ville næringslivet vært uten kunder?

Vi ser igjen og igjen at millionærer gjemmer unna store formuer for å unndra seg skatt, og vi ser ikke snev av dårlig samvittighet når våre folkevalgte i neste sving foreslår at de som er så uheldige å bli arbeidsledig skal klare seg på lusne 70 kroner dagen. Det er blant annet denne uretten Moderatene vil ha fjernet.

Ren svindel og bedrag

Tidligere hadde vi en paragraf i straffeloven som tilsa at politikere kunne straffes dersom de brøt sine løfter. Denne paragrafen har Stortinget selv sørget for å få fjernet. Det de holder på med er i ordets rette forstand svindel og bedrag, men heldigvis blir kameraderiet avdekket mer og mer.

Millionærer er ikke hevet over norsk lov, og Moderatene mener at handlinger, som å gjemme vekk penger i skatteparadis for å unndra skatt, må få politisk og strafferettslig konsekvenser. Dersom en vanlig borger hadde gjort det samme ville myndighetene ha reagert spontant med straffereaksjon ovenfor vedkommende.

Det de nå holder på med ødelegger troverdigheten til seriøse politikere med åpent sinn og ærlige hensikter. Kanskje det er på tide å få inn noe helt nytt på Stortinget?
 

 

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
1998 © 2015 Samfunnsmagasinet (www.sfm.no)
Samfunnsmagasinet har ikke ansvar for innhold på
eksterne nettsider som det lenkes til.
Ansvarlig redaktør: Jan Hansen.
E-post:
post@sfm.no

Driftes av