ANNONSE OM OSS SKRIV TIL OSS STØTT OSS MENINGER SERIER SØK
 På Internett siden 1.1.1998

Et tverrpolitisk fritt og partiuavhengig magasin for allmenn journalistikk.

Oppdateres for tiden sporadisk.  Redaksjonen   

 

Skandale i C-dur!

Bergen 10.4.2016

Av Terje Haugom
Politisk kommentator for Moderatene (MOD).

Partiet Moderatene (MOD) er prinsipielt motstander av bompenger. Det er en selvsagt ting at bygging og drift av veier, broer, tunneler og innlandsferger skal finansieres av inntektene fra salg av drivstoff, evt. også den eksisterende årsavgift i sin 100 % helhet.

Når avisen BA i dag onsdag 6.april forteller hva bompenger i Bergen er brukt til, bør det ikke bare være oss i Moderatene som gjør oss tanker om kategorisk å la være å betale de kommende regninger fra Bomringen.

For nemlig: «Bilistene betaler bompenger i den tro at pengene går til nye veier. Lite vet de at en god slump av bompengene også har gått til å finansiere en IT-satsing i Statens Vegvesen, som har havarert totalt». (BA.) 170 millioner har fiaskoen kostet! Så bilister – om vi alle lot være å betale kommende krav fra Bomringen, vil de i praksis ikke kunne gjøre stort. Skal 100.000 bilister stilles for retten? Skal politi og vegvesen klippe alle 100.000 bilskilt? Niks! Dette er en fristende tanke, men ville også kreve 100 % oppslutning.

Man skal som politiker vokte seg for å oppfordre til «sivil ulydighet», men i dette tilfellet er det ikke bare – som tidligere beskrevet – et tyveri i særklasse, men «tyvegodset», altså de bompengene folk flest er presset til å betale, er heller ikke blitt brukt til det bilistene ble forespeilet. Men derimot til et data-system som ikke funket! Hvor mange meter vei har da fått glede av pengene?

Hva har så bilistene å stille opp mot slikt med da? En kollektiv avstraffelse av Bergen kommune ved kollektivt å gi blanke i å betale bomregningen ville vært passe straff for et slikt tillitsbrudd! Men uten en for alle og alle for en, får man nøye seg med å uttrykke sitt sinne gjennom denne fortreffelige avis! Får Moderatene din tillit ved de kommende valg, skal vi klare det FrP ikke klarte!
 

 

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
1998 © 2015 Samfunnsmagasinet (www.sfm.no)
Samfunnsmagasinet har ikke ansvar for innhold på
eksterne nettsider som det lenkes til.
Ansvarlig redaktør: Jan Hansen.
E-post:
post@sfm.no

Driftes av