Annonse
Fornøyd med tiltakspakke til eldre - Samfunnsmagasinet
Vil ha utvising og streng straff mot arbeidskriminalitet
mandag 6. juli 2020
Det var en gang en tunnel….
mandag 6. juli 2020
Show all

Fornøyd med tiltakspakke til eldre

Publisert 6.7.2020
Foto: Colourbox
Kilde: Mynewsdesk

Pensjonistforbundets krav om å avsette 400 millioner kroner til tiltak for eldre er tatt inn i regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett, i et budsjettforlik med Frp. – Dette er vi svært fornøyd med, sier forbundsleder Jan Davidsen.

Kravet fra Pensjonistforbundet ble sendt til regjeringen i mars, og er siden også distribuert til alle partier på Stortinget. Det var Fremskrittspartiet som bragte det inn i budsjettforhandlingene med regjeringspartiene. – Fremskrittspartiets nestleder tok kontakt og vi har hatt en god dialog, sier Davidsen, som nå håper på en positiv sluttbehandling i Stortinget.

Pensjonistforbundet påpekte behovet for ekstratiltak for eldre, for å forebygge ensomhet og bidra til aktivitet etter en tung tid. I budsjettforliket mellom regjeringspartiene og Frp ligger dette nå inne, i form av penger både kommuner, organisasjoner og private aktører kan søke på.
– Dette er et svært viktig signal til landets eldre, som både er i den største risikogruppen for Covid-19 og som har vært særlig hardt rammet av tiltakene for å begrense smitten, sier Davidsen. Eldre over 65 år må fortsatt være forsiktige, selv når samfunnet nå gradvis åpner opp. – Vi håper derfor disse millionene kan bidra til tiltak som kan komme raskt i gang – det haster for mange, understreker Davidsen.

Pensjonistforbundet er landets største organisasjon for pensjonister og uføretrygdede med 250 000 medlemmer. Hovedsaker er forhandlingsrett for pensjon og trygghet i alderdommen. Jan Davidsen er forbundsleder.