Åpent brev til kunnskapsminister, Torbjørn Røe Isaksen!
tirsdag 6. juni 2017
Når hjelpere hates og trues!
onsdag 7. juni 2017
Show all

Foran stortingsvalget 2017!

Halden. Publisert 6.6.2017

Av Thorbjørn Andersen
Foto: Colourbox

Innlegget er skrevet lenge før det såkalte valget. ”Såkalte” – fordi jeg har til gode å se et landsomfattende, norsk alternativ til de mange politiske partier, som i likhet med mye annet må sies å være ødelagt av sosialistisk tankegods. Uansett hva som vil skje, er ordene til vår store dikterhøvding – Bjørnstjerne Bjørnson – verdt å tenke over. Også fremover: ”Et folk i valg er et folk i vrøvl.”

Lenge (i månedsvis) har det – også ved denne anledning – vært mange spekulasjoner. Stort sett har disse spekulasjonene handlet om hvem som skal samarbeide med hvem – om hva? Dessuten, spørsmålet omkring kommende statsminister: Blir det den – eller den? Han eller hun?

Men: Hvem av de som er best egnet til å gjennomføre tidens sosialdemokratiske politikk – blir vel egentlig hipp som happ. Er det imidlertid et slikt system – som vi nordmenn egentlig vil ha, når alt kommer til alt? Tenk! Tenk nøye etter! Formynderstat må erstattes av rettsstat. Bruk sommeren til grundig tankevirksomhet – omkring begrepet frihet!

Systemet – mener jeg for alvor må opp til en bred og gjennomgripende debatt. (Det må kunne forventes i den utfordrende situasjonen vi alle nå har havnet i). Etter mange år med skikkelig hjernevask av befolkningen – er det nå i stedet på høy tid å tenke mer edruelig, og nettopp norsk. Enig – eller uenig?

Ordene til Bjørnson kan kanskje anspore alle til å stille seg selv spørsmålet: Trenger vi politiske partier? Egentlig? Der ligger ”hunden begravd”. Tror jeg.

Annonse