Annonse
Det var bedre før! - Samfunnsmagasinet
Regjeringen Solberg på ville veier
mandag 29. april 2019
Et jordskjelv vil ryste Norge til høsten
onsdag 1. mai 2019
Show all

Det var bedre før!

Publisert 29.4. 2019
Foto: Colourbox

Bank-filialer og postkontor er nedlagt. Næringslivets terrorister vil ha et kontant-løst samfunn. Alt skal være digitalt!

Jeg er 69, og jeg påstår at bank, post o.a. fungerte langt bedre før! Og penger er fortsatt penger! Internett og e-post har skylden for at nedleggelsen av så gode etablissementer som bank og post ble et skandaløst faktum. Det er teknokratiske bedrifter som står bak, og lanserer den ene Petter Smart-løsningen etter den andre – utelukkende for profitt! Og bedriftene takker ja og amen! «Man må jo være up-to-date!» Folk flest også – og særlig den unge garde, som har fått en ny religion, med tilhørende gud, som er framfor nesen på dem 24 timer i døgnet.

Religionen er 3-delt: Facebook, Twitter og Instagram. Og i butikken «vippses» det som bare det. Hva konfirmerer de unge seg for, egentlig? Vil de egentlig komme nærmere Han som sa: «Du skal ikke ha andre guder enn meg!»? De klarer jo ikke å sitte i kirkebenkene en gang uten å fikle med den velsignede mobilen! Jo, – mobilen er grei å ha, men den må ikke få «makten og æren i evighet, Amen!»

Er det mulig å reversere dette man kaller «utvikling»? Neppe, – presset er for stort, og «folk» sluker alt nytt som konfekt! Men det som skjer her, er jo at gode, trofaste samfunns-tjenester legges ned – en etter en, og noen vil til og med ta fra oss kontantene våre! Det må ikke skje! Det er ille nok at mennesker ikke snakker sammen «live» som før – alt foregår digitalt, vi skal overvåkes digitalt av «storebror» når vi er ute og kjører – en moderne utgave av kommunismens Sovjet og Nord-Korea, og folk «dater» og skilles på «nettet», krangler og mobber, og mye annet fysjom. Men å ta fra oss kontantene – nei, Siv Jensen, der må du sette foten ned, så teknokratiske tomskaller skjønner alvor! Alt var faktisk langt bedre før! La oss få beholde noe av det!

Terje Haugom