Annonse
Bilistene krever folkeavstemming! - Samfunnsmagasinet
Fra Ellinors sylskarpe penn!
onsdag 26. april 2017
Politisk vanskjøtsel av våre skattepenger
fredag 28. april 2017
Show all

Bilistene krever folkeavstemming!

Bergen. Publisert 28.4.2017

Av Terje Haugom
Foto. (Illus): JH Media

Og så var det Bybanen igjen. Kaller man det til beste for byens borgere, når man i stedet for tunnel, velger en trasé til Haukeland Sykehus som raserer parsell-hager og 12 boenheter? Og som om ikke det overgrepet var nok, så skal bilistene finansiere det hærverket også!

Nå er det på tide å spørre Bergens befolkning over 18 år – og bare de som er registrerte innehavere av bensin- eller dieselbil – om de vil ha videre utbygging av Bybanen til Fyllingsdalen og Åsane, eller ikke! Dette kan utmerket godt gjøres i samme lokaler som ved kommune-/fylkes- og stortingsvalg, med hemmelig avstemming! Alle går til sitt valglokale, og velger mellom 2 lapper: JA eller NEI. Den valgte lapp puttes i en konvolutt, som så stikkes i urnen. Funksjonærer krysser en av på listene i valgkretsens lokaler ved ankomst!

Opptellingen skal foregå under overvåking av politibetjenter, og resultatet blir avgjørende for hva Byrådet kan gjøre – og evt. ikke gjøre – i den saken! Det er vi som betaler bompenger og full årsavgift som kan stemme! Selvsagt! Elbilfolket har ikke stemmerett, – av opplagte årsaker! Lister over stemme-berettigede fås hos Biltilsynet / Statens Vegvesen! Byrådet: Sett en dato for avstemmingen!